Historiek

In oktober 2001 werd onze Tejatergroep geboren. Enkele gemotiveerden wilden met deze groep een Theaterlaboratorium oprichten waar naar hartenlust kon worden geëxperimenteerd met verschillende vormen van theater.

Brochures met theaterteksten van o.m. Ionesco, Pinter, Vanderweyden, Mrozek,e.a. werden binnenstebuiten gekeerd om er uiteindelijk een volwaardig, kwaliteitsvolle theaterproductie van te maken.

Al die jaren konden we ook beroep doen op externe mensen uit het vak! Passeerden de voorbije 10 jaar in Wiekevorst: Chris Wellekens, Bernard Soenens, Tom Pernet en Rudy Van Hool. We zijn hen zeer erkentelijk om hun ervaring en kennis met ons te delen.

Ondertussen zijn ook een aantal mensen uit eigen huis regiegewijs hun theaterdromen waar gaan maken.

In de loop van de jaren vielen verschillende acteurs, actrices, regisseurs en mensen uit de entourage in de prijzen bij verschillende wedstrijden. Zo werd het project Zeropoint genomineerd voor de Cultuurprijs van de gemeente Heist Op Den Berg.

Er werden schoolvoorstellingen gespeeld en men kon Tejater Aventoe ook regelmatig op locatie tegenkomen.

Dit alles sterkt ons dat we de goede weg zijn ingeslagen en dat we met vallen en opstaan verder moeten timmeren aan de theaterweg zoals we die voor ogen hebben!

 

 

One thought on “Historiek”

  1. Beste, ik ben lieve slachmuylders en geef les in de afdeling mode bij de ursulinen in mechelen. Onze studenten doen een 7 de jaar en zijn dus 18+. Tijdens hun opleiding moeten ze ook een maand, dit jaar in maart, stage lopen. Hebben jullie een atelier waar de kleding gemaakt of aangepast wordt En zien jullie dit zitten om daar een stagiair op te zetten mogen jullie mij altijd contacteren.
    Mijn e mail is: s_lieve@hotmail.com en mijn nummer 0476337361

    Groetjes
    Lieve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: